Ce definitie ati da salariul de merit si sporului de 50%?

Ce definitie ati da salariul de merit si sporului de 50%?

Mesajde zorro » Mie Apr 08, 2009 4:47 pm

Dupa cum spune si numele topicului ma intrebam daca se poate da o definitie, o explicatie, o cuantificare a lui morala si profesionala, nu numai baneasca. Voi ce credeti ?
zorro

Re: Ce definitie ati da salariul de merit si sporului de 50%?

Mesajde Serban Oprica » Mie Apr 08, 2009 7:41 pm

Pai definitie cred ca se poate incerca sa se atribuie fiecaruia dintre aceste drepturi. Insa exista o nuanta, salariu de merit este un lucru distinct de sporul de 50% pentru "lucrari de exceptie si misiuni speciale". Primul se calculeaza la salariu de functie si are un procent mai mic decat cel de al doilea care se calculeaza la salariu de baza. Definitia cred ca ar putea suna ceva de genul " personalul care desfasoara activitati constant bune si foarte bune in raport cu fisa postului pe care este incadrat si da dovada de o foarte buna pregatire profesionala si indeplineste si atributii de serviciu in afara de cele prevazute in fisa postului beneficiaza de...". Problema se pune cand mai multi functionari din unitate desfasoara cam acelasi gen de activitati la acelasi nivel si nu pot beneficia chiar toti de acest spor. Ma refer in special la salariu de merit (dincolo problema este mult mai sensibila). Rugamintea mea este sa luati aceasta postare ca pe o incercare de a deschide un dialog civilizat si daca cumva sunt percepute si alte nuante imi cer scuze. Este atributul consiliului de conducere sa hotarasca cine merita si cine nu, restul personalului poate comenta oricat...
Serban Oprica

Mesajde zorro » Mie Apr 08, 2009 9:00 pm

Cel mai probabil.. aici apar si neintelegerile si comentariile.. post "DECERNARE " salariu de merit sau 50% la "Problema se pune cand mai multi functionari din unitate desfasoara cam acelasi gen de activitati la acelasi nivel si nu pot beneficia chiar toti de acest spor. Ma refer in special la salariu de merit (dincolo problema este mult mai sensibila)" .
Ar putea fi gasite solutii optime care sa asigure un grad cat mai mare de multumire in randul cadrelor si daca da... care ar fi acestea ?
Poate prin provocarea la dialog lansata de dl Serban Oprica, le putem identifica si de ce nu poate vor fi citite si aplicate in viitor.
zorro

Mesajde DarkMan » Dum Apr 12, 2009 10:33 am

Daca aceste salarii de merit si implicit sporul de 50% s-ar acorda in mod obiectiv, nu ar fi nici o problema..., insa totul se acorda in mod subiectiv (cumnat,cumnata,frate,sora,amanta,prieten de pahar, sifonul meu, samd....), hai sa fim seriosi daca fiecare si-ar face o autoevaluare s-ar ajunge ca fiecare ar fi indreptatit sa primeasca salariul de merit...si este CORECT, deoarece toti muncim si fiecare post dintr-o unitate isi are importanta lui !!! Cat despre sporul de 50%, acesta conform OMJ 399,vezi anexa 7... in mod normal nu stiu zau cati din acest sistem indeplinesc acele conditii....sa fim seriosi !!!
DarkMan

Mesajde vad voci » Mar Apr 14, 2009 3:18 pm

Sporul de până la 50% din salariul de bază se acordă funcţionarilor publici cu statut special din Ministerul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti şi din sistemul administraţiei penitenciare care efectuează lucrări de excepţie în sensul art. 4 ori execută misiuni speciale în sensul art. 5.
Art. 4
Sunt considerate lucrări de excepţie acele lucrări care îndeplinesc următoarele condiţii:
a) conduc la realizarea unor obiective importante, specifice sistemului penitenciar;
b) au un impact deosebit asupra organizării şi funcţionării sistemului penitenciar;
c) presupun efectuarea unor activităţi care necesită un grad înalt de specializare;
d) sunt realizate în grupuri de lucru înfiinţate în vederea elaborării unor proiecte specifice sistemului penitenciar;
e) identifică noi surse de venituri;
f) corelează documentele specifice sistemului penitenciar dându-le o interpretare unitară;
g) prin realizarea lor sunt soluţionate probleme majore specifice sistemului penitenciar.
Art. 5
Sunt considerate misiuni speciale acele misiuni care îndeplinesc următoarele condiţii:
a) realizarea unor obiective importante, specifice sistemului penitenciar;
b) îndeplinirea unor misiuni cu un grad de complexitate mai mare decât cele prevăzute în fişa postului;
c) existenţa unor riscuri deosebite pentru siguranţa personalului sau pentru funcţionarea în bune condiţii a sistemului penitenciar.

sa nu ne mai invartim in jurul cozii,e bine sa discutam cu legea in fata! Tare mult mi-as dori sa ii cunosc si yo pe aceia care au indeplinit aceste conditii..deci care sunt pana la urma criteriile??...cum bine spune cineva "traim in romania si asta ne ocupa tot timpul"
vad voci

Mesajde crystal » Sâm Apr 18, 2009 4:45 pm

vad voci scrie:sa nu ne mai invartim in jurul cozii,e bine sa discutam cu legea in fata! Tare mult mi-as dori sa ii cunosc si yo pe aceia care au indeplinit aceste conditii..deci care sunt pana la urma criteriile??...

Se vede ca esti mai nou prin puskarie, asa merge treaba de cind s-a infiintat puskaria Giurgiu :lol: :lol: :lol:
De ce sa bei si sa conduci cind poti sa fumezi si sa zbori ?!
crystal

Mesajde ionut » Mar Mai 19, 2009 12:05 pm

Sunt de acord cu tine Dark Man . In acest sens am scris articolul , dar mai este mult pana departe . Azi am observat ca s-a mai facut o rectificare in urma sosirii unei adrese de la A.N.P. O.M.J. 399/2006 stipuleaza clar conditiile de acordare . Am vazut printre propusi fel de fel de functii ce nu au legatura cu acordarea sporului de 50% cat si oamenii care le ocupa . Am tras un semnal de alarma si cu abonatii . Sunt convins ca lucrurile nu se rezolva peste noapte.
ionut
Administratorul site-ului

Înapoi la Banii nu aduc fericirea